Doorzoek deze site: Avocado-kwark dessert Mousse: 1 rijpe avocado 300 gr. kwark 2 eetlepels suiker 1 eierdooier beetje zout 1 eiwit Sinaasappelsaus: sap van 3 sinaasappelen 1 eetl. citroensap 1 zakje vanillesuiker 2 theelepels suiker Halveer de avocado, zorg ervoor dat de pit in en schil om 1 van beide helften blijft (wordt-ie minder snel bruin, daartoe ook bedekken met plasticfolie/in zakje stoppen). Gooi 1 (geschilde) helft in een kom en prak fijn met vork. Voeg suiker, eierdooier en zout toe en mix met mixer tot romig. Voeg de kwark toe, meng goed. Sla het eiwit stijf (tot pieken), meng het dan met een spatel voorzichtig door de avocadokwark. Verdeel over dessertbakjes en zet een paar uur weg in koelkast zodat het mengsel op kan stijven. Maak intussen de sinaasappelsaus. Roer sinaasappel- en citroensap, vanille- en gewone suiker door elkaar tot de suiker opgelost is. Ontdoe de bewaarde avocadohelft van pit en schil, snij in kleine stukjes. Voeg avocadostukjes toe aan sap. Serveer de kwark met de sinaasappelsaus apart of eroverheen. Back |