Doorzoek deze site:
Wat zijn wij aan het doen?
21 augustus 2003
Dingen waarvan het zo vreemd is dat ze niet al veel eerder gebeurden:
- Ik keek, op de Zeedijk, daar plompverloren verzeild met Henk, drinkend in Café De Ooievaar na de werkdag, plotseling recht in het gezicht van Lucas 'Amor' Jansen. Heel debiel. Die was namelijk violist van The Hideho's, de countryband waarin ik zong, ooit, anderhalf jaar lang. En hij is dat nu, ook alweer een jaar of tien, van 'La vie en rose', met op basgitaar en als manager Paul Rijnders, ook ooit Hideho. En die stond ernaast. Ik moet u zeggen, dat maakt van alles los. En dat is niet eens allemaal onprettig, want ik had een hoop lol, met en in The Hideho's. Best jammer, daarom, dat er geen tijd overschoot, voor praten, omdat ik achter een straallamme Henk aan moest, op gevaar van zijn leven.
- Eenmaal thuis klopt Palliefreund aan mijn MSN-deurtje om te melden dat hij Slim hervonden heeft. Dan hebben we het over Stijn de Jong, de man die mij onvertwijfelloos nog steeds diep haat om een incident dat niets met hem te maken had, behalve dan dat hij erbij aanwezig was - en dan heb ik het over mijn boze vertrek als werknemer van GlobalXS, in 1996. Maar die Stijn, daar heb ik tien jaar mee samengewoond aan de Oranjestraat, die was ooit de drummer/washboardist van diezelfde Hideho's, en die had en heb ik zelf nog steeds hoog zitten, en mis ik erg. Hier is zijn dagboek.
- Omdat ik 't al veel eerder online had moeten knallen: het recept, van 'Chili á la Chielie' - men neme 1 pan, met 1 houten lepel, en kwakke daarin achtereenvolgens: 2 blikken kidneybeans, met aanhangend vocht, maar zonder blik, 1 pot tuinbonen, met aanhangend vocht, maar zonder pot, 2 rode uien, gesneden, 2 grote vleestomaten, gesneden, 1 rode, 1 groene, 1 gele en 1 oranje paprika, van zaad en -lijsten ontdaan en in repen gesneden, 3 hele rode pepers, gewassen en tot rondjes gesneden, met zaad, een handvol hele peperkorrels, en een flink pak vooraf met veel peper en een beetje zout bruingebakken rundergehakt. Opwarmen in hoogstens 10 minuten, serveren met een stevige rode wijn, en hey presto: voor weinig, in no time, de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamines ruimschoots overschreden, en nog lekker ook.
- Oh, en wat die Marokkaanse medemens betreft: dit is een site die ik niet gemaakt heb - maar waarvan ik sinds kort wel het onderhoud doe.
|